Ugrás a tartalomhoz

A konyhai szolgáltatás minőségének javítása az iskolai közétkeztetésben = Improving the quality of kitchen service in school canteens

  • Metaadatok
Tartalom: https://real.mtak.hu/213566/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Type = Article
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TX Home economics / háztartástan: TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika): TD169-TD171.8 Protection of environment / környezetvédelem
Cím:
A konyhai szolgáltatás minőségének javítása az iskolai közétkeztetésben = Improving the quality of kitchen service in school canteens
Létrehozó:
Korenika, Attila
Dátum:
2024
Téma:
TD169-TD171.8 Protection of environment / környezetvédelem
TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Tartalmi leírás:
Már ifjú korban veszélyeztetett csoportot alkotnak a középiskolás diákok az elhízás problémája tekintetében, hiszen több mint 20 százalékuk túlsúlyos vagy elhízott. Fontos szerepet tölt be az otthonról hozott és az általános iskolában megtanult élelmiszerek és a különböző élelmiszerekből készült ételek ismerete. A közoktatás keretein belül a diákok táplálkozása kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészségügyi állapotuk és tanulmányi teljesítményük szempontjából. A konyhai szolgáltatások minősége közvetlen hatással van a tanulók életminőségére, ezért elengedhetetlen a folyamatos fejlesztésük. | High school students form a group at risk for obesity at a young age, since more than 20% of them are overweight or obese. An important role is played by the knowledge of foods learned at home and in elementary school and the knowledge of dishes made from different foods. Within the framework of public education, the nutrition of students plays a key role in terms of their health status and academic performance. The quality of kitchen services has a direct impact on students' quality of life, so their continuous development is essential.
Nyelv:
magyar
Típus:
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
Formátum:
text
Azonosító:
Korenika, Attila (2024) A konyhai szolgáltatás minőségének javítása az iskolai közétkeztetésben = Improving the quality of kitchen service in school canteens. GRADUS, 11 (3). ISSN 2064-8014
Kapcsolat:
MTMT:35606917 10.47833/2024.3.ECO.007