Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
![]() |
„Egészség-konyha” – Munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben = "Healthy kitchen" – Workplace health promotion programme element in the National Institute for Health Development |
Tartalom: | https://real.mtak.hu/200409/ |
---|---|
Archívum: | REAL |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy: HD3 Labor / munkaügy: HD35 Working environment / munkakörnyezet Type = Article Subject = R Medicine / orvostudomány: RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan: RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika Subject = R Medicine / orvostudomány: RA Public aspects of medicine / orvostudomány társadalmi szerepe: RA427.9 Health care / egészségvédelem |
Cím: |
„Egészség-konyha” – Munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben = "Healthy kitchen" – Workplace health promotion programme element in the National Institute for Health Development
|
Létrehozó: |
Fekete, Krisztina
|
Dátum: |
2016
|
Téma: |
HD35 Working environment / munkakörnyezet
RA427.9 Health care / egészségvédelem
RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
|
Tartalmi leírás: |
A munkahelyi egészségfejlesztés egy olyan folyamatos, tervezett tevékenység, amelynek során egészségesebbé alakulnak a munka- és életkörülmények, illetve a munkavállalók megtanulják, hogyan vegyenek részt saját egészségük fejlesztésében, szemléletük formálódik. El-sődleges cél a munkavállalók fizikai, szellemi és szociális közérzetének javítása-fejlesztése, az el-kerülhető megbetegedések és balesetek megelőzése munkahelyi egészségfejlesztési programok formájában, a döntéshozók és a munkavállalók aktív részvételére alapozva. A Nemzeti Egészség-fejlesztési Intézetben 2016 őszén több, egymásra épülő egészségfejlesztési programelem valósultmeg, illetve valósul meg a mai napig. Ennek egyike, az intézetben dolgozó dietetikus által vezetett „Egészség-konyha”. Ez a program az egészséges táplálkozás ismereteinek átadására fókuszál, öt-vözve a rövid hiteles szakmai tájékoztatást az ételkészítési bemutatóval és kóstoltatással, a kollé-gák aktív bevonása mellett. | Workplace health promotion is a continuous and planned activity which makes working and living conditions healthier and enables employees to take part in the promotion of their own health. The primary aim is to improve and develop the physical, mental and social well-being of employees, to prevent avoidable diseases and mortality through workplace health promotion programmes, based on the active participation of decision makers and employees. In autumn 2016, several successive health promotion programme elements have been implemented, and are still under implementation at the moment, including “Healthy kitchen” led by a dietician of the Institute. This programme focuses on knowledge transfer about healthy diet, by providing brief and credible professional information, and at the same time, presenting how to prepare meals, actively involving participants into the preparations and tasting.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Fekete, Krisztina (2016) „Egészség-konyha” – Munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben = "Healthy kitchen" – Workplace health promotion programme element in the National Institute for Health Development. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 57 (4). pp. 29-37. ISSN 24986666
|
Kapcsolat: |
MTMT:35136537 doi:10.24365/ef.v57i4.82
|
Létrehozó: |
cc_by
|