Ugrás a tartalomhoz

A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján

  • Metaadatok
Tartalom: https://real.mtak.hu/195798/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HM Sociology / társadalomkutatás
Type = Article
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TX Home economics / háztartástan: TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Cím:
A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
Létrehozó:
Lendvai, Edina
Dátum:
2021
Téma:
HM Sociology / társadalomkutatás
T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Tartalmi leírás:
A csomagolástechnika is egyike napjaink rohamosan fejlődő tudományágainak, mely számos másik tudományterületre innovatív hatást gyakorol, például az élelmiszeriparra. A műanyagokat úgy is nevezhetjük, mint a XXI. század anyagai, amelyek nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket. A bioműanyagokat megújuló forrásból származó alapanyagokból állítják elő, a lebomló műanyagok pedig hagyományos alapú műanyagok és lebomlást segítő adalékanyagok keverékei. Kvalitatív, online kérdőíves kutatásomban 513 fő adott választ azokra a kérdéseimre, hogy melyek a csomagolás fő funkciói, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy csomagolóanyagnak, mely csomagolású élelmiszereket részesítik előnyben, találkoztak-e már környezetbarát csomagolóanyaggal. A sok hasznos információ mellett kiderült, a magyarok jellemzően papíron ökotudatosak, a valóságban azonban nem fordítanak rá kellő a figyelmet. Elsősorban a 46-65 év közötti diplomás nők azok, akik a környezeti, ökológiai szempontokat is szem előtt tartják, ha élelmiszereket vásárolnak.
Nyelv:
magyar
Típus:
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
Formátum:
text
Azonosító:
Lendvai, Edina (2021) A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3566-3574. ISSN 0422-9576
Kapcsolat:
MTMT:32290389 10.52091/EVIK-2021/3-3-HUN
Létrehozó:
cc_by