Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján |
Tartalom: | https://real.mtak.hu/195798/ |
---|---|
Archívum: | REAL |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HM Sociology / társadalomkutatás Type = Article Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TX Home economics / háztartástan: TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány |
Cím: |
A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
|
Létrehozó: |
Lendvai, Edina
|
Dátum: |
2021
|
Téma: |
HM Sociology / társadalomkutatás
T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
|
Tartalmi leírás: |
A csomagolástechnika is egyike napjaink rohamosan fejlődő tudományágainak, mely számos másik tudományterületre innovatív hatást gyakorol, például az élelmiszeriparra. A műanyagokat úgy is nevezhetjük, mint a XXI. század anyagai, amelyek nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket. A bioműanyagokat megújuló forrásból származó alapanyagokból állítják elő, a lebomló műanyagok pedig hagyományos alapú műanyagok és lebomlást segítő adalékanyagok keverékei. Kvalitatív, online kérdőíves kutatásomban 513 fő adott választ azokra a kérdéseimre, hogy melyek a csomagolás fő funkciói, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy csomagolóanyagnak, mely csomagolású élelmiszereket részesítik előnyben, találkoztak-e már környezetbarát csomagolóanyaggal. A sok hasznos információ mellett kiderült, a magyarok jellemzően papíron ökotudatosak, a valóságban azonban nem fordítanak rá kellő a figyelmet. Elsősorban a 46-65 év közötti diplomás nők azok, akik a környezeti, ökológiai szempontokat is szem előtt tartják, ha élelmiszereket vásárolnak.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Lendvai, Edina (2021) A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3566-3574. ISSN 0422-9576
|
Kapcsolat: |
MTMT:32290389 10.52091/EVIK-2021/3-3-HUN
|
Létrehozó: |
cc_by
|