Ugrás a tartalomhoz

A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/184322/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Subject = G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás: GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok
Type = Book Section
Subject = R Medicine / orvostudomány: RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan: RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
Cím:
A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens
Létrehozó:
Bársony, Tamás
Kiadó:
HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet
Dátum:
2023
Téma:
GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok
RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
Tartalmi leírás:
The paper explains the ethnographic methods used to study public catering kitchens and the people who work in them. In general, it outlines the research areas and characteristics involved, such as the use of space, the organisation of the workforce and kitchen equipment, by tracing the characteristics of the kitchens. Finally, it uses a concrete example to illustrate one of the possible roles of ethnography as a practical, applied science in the world of catering kitchens.
Nyelv:
magyar
Típus:
Book Section
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/bookPart
Formátum:
text
Azonosító:
Bársony, Tamás (2023) A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 315-324. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7
Kapcsolat:
MTMT:34492999 DOI: 10.61380/978-963-567-072-7-14