Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens |
Tartalom: | http://real.mtak.hu/184322/ |
---|---|
Archívum: | REAL |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás: GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok Type = Book Section Subject = R Medicine / orvostudomány: RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan: RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika |
Cím: |
A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens
|
Létrehozó: |
Bársony, Tamás
|
Kiadó: |
HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet
|
Dátum: |
2023
|
Téma: |
GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok
RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
|
Tartalmi leírás: |
The paper explains the ethnographic methods used to study public catering kitchens and the people who work in them. In general, it outlines the research areas and characteristics involved, such as the use of space, the organisation of the workforce and kitchen equipment, by tracing the characteristics of the kitchens. Finally, it uses a concrete example to illustrate one of the possible roles of ethnography as a practical, applied science in the world of catering kitchens.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Book Section
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/bookPart
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Bársony, Tamás (2023) A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 315-324. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7
|
Kapcsolat: |
MTMT:34492999 DOI: 10.61380/978-963-567-072-7-14
|