Ugrás a tartalomhoz

A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkban = The Role of Dietitians and Food Service Managers in Public Catering and Their Training Opportunities in Hungary

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/184314/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Subject = L Education / oktatás: LB Theory and practice of education / oktatás elmélete és gyakorlata: LB2300 Higher Education / felsőoktatás
Type = Book Section
Subject = R Medicine / orvostudomány: RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan: RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
Cím:
A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkban = The Role of Dietitians and Food Service Managers in Public Catering and Their Training Opportunities in Hungary
Létrehozó:
Csajbókné Csobod, Éva
Tátrai-Németh, Katalin
Kiadó:
HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet
Dátum:
2023
Téma:
LB2300 Higher Education / felsőoktatás
RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
Tartalmi leírás:
In our country, public catering is a task prescribed and supported by the state for fulfilling the common needs of society. Its goal is to satisfy the nutritional needs of consumers in quantity and quality. It is a regulated matter, which is also important from the perspective of health policy. Family nutrition, the smallest unit of a communal meal, differs from public catering in many ways. One of the fundamental differences is that public catering is based on scientific foundations, designed, organized, and coordinated by professional managers. The manager could be a dietitian or a food service manager with OKJ qualification. The history of their training isintertwined and goes back more than 100 years.
Nyelv:
magyar
Típus:
Book Section
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/bookPart
Formátum:
text
Azonosító:
Csajbókné Csobod, Éva and Tátrai-Németh, Katalin (2023) A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkban = The Role of Dietitians and Food Service Managers in Public Catering and Their Training Opportunities in Hungary. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 267-284. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7
Kapcsolat:
MTMT:34492817 DOI: 10.61380/978-963-567-072-7-12