Ugrás a tartalomhoz

 

A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/168891/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Type = Conference or Workshop Item
Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TX Home economics / háztartástan: TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Cím:
A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire
Létrehozó:
Antal, Tamás
Nagy, János
Dátum:
2023
Téma:
TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Tartalmi leírás:
A fagyasztva szárított bogyós gyümölcsök intenzív higroszkópos anyagoknak számítanak, elsősorban a dehidrálási eljárásból és a gyümölcs jellegéből adódóan. Ez azt jelenti, hogy a liofilizált termék rövid idő alatt – akár 15-30 perc – nedvességet vesz fel a környezetből és elveszíti a ropogós, omlós, száraz és a törékeny állagát (fogyasztói elvárás). Az élelmiszeripari vállalat számára igazi kihívást jelent, hogy a fagyasztva szárítóból kikerülő készterméket a lehető legrövidebb idő alatt becsomagolják megfelelő csomagolóanyagba. Emellett a tárolási idő alatt – míg a termék a felhasználójához eljut –, se csökkenjen a szárított bogyósok minősége.
Nyelv:
magyar
Típus:
Conference or Workshop Item
NonPeerReviewed
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
Formátum:
text
Azonosító:
Antal, Tamás and Nagy, János (2023) A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire. In: Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2023, 2023.06.08., Szolnok (Magyarország).
Kapcsolat: