Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire |
| Tartalom: | http://real.mtak.hu/168891/ |
|---|---|
| Archívum: | REAL |
| Gyűjtemény: |
Status = Published
Type = Conference or Workshop Item Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TX Home economics / háztartástan: TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány |
| Cím: |
A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított
homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire
|
| Létrehozó: |
Antal, Tamás
Nagy, János
|
| Dátum: |
2023
|
| Téma: |
TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
|
| Tartalmi leírás: |
A fagyasztva szárított bogyós gyümölcsök intenzív higroszkópos anyagoknak számítanak, elsősorban a dehidrálási eljárásból és a gyümölcs jellegéből adódóan. Ez azt jelenti, hogy a liofilizált termék rövid idő alatt – akár 15-30 perc – nedvességet vesz fel a környezetből és elveszíti a ropogós, omlós, száraz és a törékeny állagát (fogyasztói elvárás). Az élelmiszeripari vállalat számára igazi kihívást jelent, hogy a fagyasztva szárítóból kikerülő készterméket a
lehető legrövidebb idő alatt becsomagolják megfelelő csomagolóanyagba. Emellett a tárolási idő alatt – míg a termék a felhasználójához eljut –, se csökkenjen a szárított bogyósok minősége.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
Conference or Workshop Item
NonPeerReviewed
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
|
| Formátum: |
text
|
| Azonosító: |
Antal, Tamás and Nagy, János (2023) A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire. In: Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2023, 2023.06.08., Szolnok (Magyarország).
|
| Kapcsolat: |