Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében |
Tartalom: | http://real.mtak.hu/163304/ |
---|---|
Archívum: | REAL |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy: HD2 Land use / földhasználat: HD21 Regional economics / regionális gazdaság Type = Article Subject = G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás: G Geography (General) / Földrajz általában: G154.9-155.8 Tourism / turizmus |
Cím: |
A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében
|
Létrehozó: |
Csapody, Bence
Ásványi, Katalin
Jászberényi, Melinda
|
Dátum: |
2023
|
Téma: |
G154.9-155.8 Tourism / turizmus
HD21 Regional economics / regionális gazdaság
|
Tartalmi leírás: |
Cikkünkben először a szezonális és helyi alapanyagokhoz köthető vendéglátóhelyi gyakorlatokat azonosítjuk szakirodalmak alapján, majd összegezzük a fenntartható éttermi trendeket a fogyasztók szemszögéből. Ezután ismertetjük az alkalmazott Q-módszertan jellegzetességeit, valamint a balatoni és a Budapest környéki desztinációba utazók mintájának jellemzőit, majd elemezzük a kutatás alapján meghatározott fogyasztói csoportokat és megfogalmazzuk
javaslatainkat.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Csapody, Bence and Ásványi, Katalin and Jászberényi, Melinda (2023) A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI STRATÉGIAI FÜZETEK, 20 (1). pp. 62-72. ISSN 1786-1594
|
Kapcsolat: |
MTMT:33728772 10.32976/stratfuz.2023.5
|