Ugrás a tartalomhoz

A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/163304/
Archívum: REAL
Gyűjtemény: Status = Published
Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy: HD2 Land use / földhasználat: HD21 Regional economics / regionális gazdaság
Type = Article
Subject = G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás: G Geography (General) / Földrajz általában: G154.9-155.8 Tourism / turizmus
Cím:
A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében
Létrehozó:
Csapody, Bence
Ásványi, Katalin
Jászberényi, Melinda
Dátum:
2023
Téma:
G154.9-155.8 Tourism / turizmus
HD21 Regional economics / regionális gazdaság
Tartalmi leírás:
Cikkünkben először a szezonális és helyi alapanyagokhoz köthető vendéglátóhelyi gyakorlatokat azonosítjuk szakirodalmak alapján, majd összegezzük a fenntartható éttermi trendeket a fogyasztók szemszögéből. Ezután ismertetjük az alkalmazott Q-módszertan jellegzetességeit, valamint a balatoni és a Budapest környéki desztinációba utazók mintájának jellemzőit, majd elemezzük a kutatás alapján meghatározott fogyasztói csoportokat és megfogalmazzuk javaslatainkat.
Nyelv:
magyar
Típus:
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
Formátum:
text
Azonosító:
Csapody, Bence and Ásványi, Katalin and Jászberényi, Melinda (2023) A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI STRATÉGIAI FÜZETEK, 20 (1). pp. 62-72. ISSN 1786-1594
Kapcsolat:
MTMT:33728772 10.32976/stratfuz.2023.5