Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
|
|
A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében |
| Tartalom: | http://real.mtak.hu/163304/ |
|---|---|
| Archívum: | REAL |
| Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = H Social Sciences / társadalomtudományok: HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy: HD2 Land use / földhasználat: HD21 Regional economics / regionális gazdaság Type = Article Subject = G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás: G Geography (General) / Földrajz általában: G154.9-155.8 Tourism / turizmus |
| Cím: |
A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében
|
| Létrehozó: |
Csapody, Bence
Ásványi, Katalin
Jászberényi, Melinda
|
| Dátum: |
2023
|
| Téma: |
G154.9-155.8 Tourism / turizmus
HD21 Regional economics / regionális gazdaság
|
| Tartalmi leírás: |
Cikkünkben először a szezonális és helyi alapanyagokhoz köthető vendéglátóhelyi gyakorlatokat azonosítjuk szakirodalmak alapján, majd összegezzük a fenntartható éttermi trendeket a fogyasztók szemszögéből. Ezután ismertetjük az alkalmazott Q-módszertan jellegzetességeit, valamint a balatoni és a Budapest környéki desztinációba utazók mintájának jellemzőit, majd elemezzük a kutatás alapján meghatározott fogyasztói csoportokat és megfogalmazzuk
javaslatainkat.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
|
| Formátum: |
text
|
| Azonosító: |
Csapody, Bence and Ásványi, Katalin and Jászberényi, Melinda (2023) A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI STRATÉGIAI FÜZETEK, 20 (1). pp. 62-72. ISSN 1786-1594
|
| Kapcsolat: |
MTMT:33728772 10.32976/stratfuz.2023.5
|