Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A búza DON-toxin tartalom változásának elemzése intervallumbecsléssel = Analysis of the DON-toxin data in wheat with intervals estimate |
Tartalom: | http://real.mtak.hu/110817/ |
---|---|
Archívum: | REAL |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = S Agriculture / mezőgazdaság: SB Plant culture / növénytermesztés Subject = T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok: TP Chemical technology / vegyipar, vegyészeti technológia Type = Article |
Cím: |
A búza DON-toxin tartalom változásának elemzése intervallumbecsléssel = Analysis of the DON-toxin data in wheat with intervals estimate
|
Létrehozó: |
Kecskésné Nagy, Eleonóra
Szalai, János
|
Kiadó: |
Kecskeméti Főiskola
|
Dátum: |
2014-11-15
|
Téma: |
SB Plant culture / növénytermesztés
TP Chemical technology / vegyipar, vegyészeti technológia
|
Tartalmi leírás: |
Az élelmiszerlánc biztonságának az alapfeltétele az, hogy az elsődleges termékek megfeleljenek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek. A feldolgozás folyamatában már nagyon nehéz, sok esetben lehetetlen korrigálni azokat az élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőket, amelyek a termesztés során kerültek a termékbe. Az étkezési- és a takarmánybúza esetén ilyen kockázatot jelent a Fusariotoxinok jelenléte. A szakirodalom a DON-toxintartalom biztonságos szint alatt tartására szinte kizárólag a megelőzést tekinti megoldásnak. A kísérletem célja annak a vizsgálata, hogy a megfelelő gyártási gyakorlattal és műszaki feltételekkel rendelkező malmi technológia alkalmazásával, igazolhatóan csökkenthető-e az étkezési búza DON-toxin tartalma, minimalizálva annak élelmiszerbiztonsági kockázatát. A mérési eredmények szerint a Sortex Z színválogató hatására a búza toxintartalma csökkenthető.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Article
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/article
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Kecskésné Nagy, Eleonóra and Szalai, János (2014) A búza DON-toxin tartalom változásának elemzése intervallumbecsléssel = Analysis of the DON-toxin data in wheat with intervals estimate. GRADUS, 1 (2). pp. 68-73. ISSN 2064-8014
|
Kapcsolat: |