Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
Kávéfogyasztás hozzáadott értékkel |
| Tartalom: | https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/2565/ |
|---|---|
| Archívum: | BGE Publikációtár |
| Gyűjtemény: |
Állapot = Megjelent
Típus = Könyv része Tárgyszó = DINESERV Tárgyszó = kávézótípusok Tárgyszó = fogyaszói élmények |
| Cím: |
Kávéfogyasztás hozzáadott értékkel
|
| Létrehozó: |
Benke Eszter
Szőke Andrea
Fekete-Frojimovics Zsófia
Debreceni János
|
| Kiadó: |
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
|
| Dátum: |
2025
|
| Tartalmi leírás: |
A globális kávéfogyasztás a fogyasztói preferenciák változásával szinte állandóan átalakul, de
a látogató gazdaságban változatlanul jelentős szerepet játszik. A kávéházak kulturális és
társadalmi központként szolgálnak, amelyek vonzzák a helyieket és a turistákat egyaránt, és
jelentősen hozzájárulnak a helyi gazdasághoz. Jelen tanulmány azt vizsgálja, hogy a különböző
típusú kávézók – köztük a hagyományos, a gyorskiszolgáló és a „speciality” kávézók – hogyan
törekednek arra, hogy egyedi értéket nyújtsanak ügyfeleiknek, és hogyan fokozzák a látogatói
élményt. A fogyasztók ezekben a kávézókban szerzett tapasztalatainak vizsgálatával a kutatás
rávilágít arra, hogy a kávéfogyasztás miként lehet szerves része a városi turizmusnak és a
kulturális elköteleződésnek. Kutatásunkban a DINESERV modellt elméleti keretként
alkalmazva, 2200, különböző típusú budapesti kávézókról írt TripAdvisor-bejegyzést
elemeztünk a MAXQDA szoftverrel. Az eredmények azt mutatják, hogy a fogyasztók nemcsak
a különleges kávékat keresik, hanem az egyedi élményeket és a hozzáadott értéket is. Míg az
egyes kávézótípusok különböző erősségekkel rendelkeznek, a kihívások mindegyikben az
egységes színvonalú szolgáltatásnyújtást és a személyzet reagálókészségének javítását
foglalják magukban.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
Könyv része
NonPeerReviewed
|
| Formátum: |
text
|
| Azonosító: |
Benke Eszter és Szőke Andrea és Fekete-Frojimovics Zsófia és Debreceni János (2025) Kávéfogyasztás hozzáadott értékkel. In: Szemelvények a BGE kutatásaiból 2024. Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem, Budapest, pp. 13-22. ISBN 978-615-6886-21-7
|
| Kapcsolat: |