Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
|
|
Változó környezet, változó ellátási logisztikai megoldások – A Waldorf Gastro & More esete |
| Tartalom: | https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/46494 |
|---|---|
| Archívum: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok |
| Gyűjtemény: | Fogyasztói magatartás és piaci alkalmazkodás |
| Cím: |
Changing Environment, Changing Supply Logistics Solutions - The Case of Waldorf Gastro & More Holding
Változó környezet, változó ellátási logisztikai megoldások – A Waldorf Gastro & More esete
|
| Létrehozó: |
Földi, Kata
Zólyomi, András
Mondok, Anita
|
| Kiadó: |
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
|
| Dátum: |
2025-10-06
|
| Téma: |
beszerzés
centralizált
decentralizált
HoReCa
|
| Tartalmi leírás: |
globális gazdaság volatilitása, a technológiai fejlődés és a fogyasztói elvárások gyors változása komoly kihívások elé állítják a vendéglátóipari vállalatokat. A hatékonyan megválasztott ellátási lánc-modell (centralizált, decentralizált, hibrid) kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzésében és a fenntartható növekedés biztosításában. Jelen tanulmány a Waldorf Gastro & More Holding ellátási logisztikai megoldásait vizsgálja a változó környezetben, különös tekintettel a COVID-19 világjárvány hatásaira és az azokra adott válaszokra. A kutatás célja, hogy feltárja, miként alkalmazkodott a Waldorf Gastro & More Holding az ellátási láncban bekövetkezett zavarokhoz, és milyen megoldásokat vezetett be a hatékonyság és a rugalmasság növelésére. A cikk módszertana kvalitatív és kvantitatív elemeket ötvöz. Szakértői mélyinterjúk készültek, valamint a vállalat beszerzési adatait elemeztük. Eredményeink alapján a vizsgált vállalat sikeresen alkalmazkodott a változó környezethez, vállalat proaktív módon reagált a világjárvány okozta kihívásokra, és gyorsan bevezetett új logisztikai megoldásokat. A legfontosabb intézkedések közé tartozott a beszerzési modell átalakítása és a készletgazdálkodás optimalizálása. A tanulmány rávilágít arra, hogy a rugalmasság, az innováció és a digitális technológiák alkalmazása elengedhetetlen a vendéglátóipari vállalatok számára a változó környezetben.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
| Formátum: |
application/pdf
|
| Azonosító: |
10.14232/jtgf.2025.3.139-153
|
| Forrás: |
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 20 szám 3 (2025); 139-153
2676-9867
1788-7593
|
| Kapcsolat: | |
| Létrehozó: |
Copyright (c) 2025 Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok
|