Ugrás a tartalomhoz

Változó környezet, változó ellátási logisztikai megoldások – A Waldorf Gastro & More esete

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/46494
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Fogyasztói magatartás és piaci alkalmazkodás
Cím:
Changing Environment, Changing Supply Logistics Solutions - The Case of Waldorf Gastro & More Holding
Változó környezet, változó ellátási logisztikai megoldások – A Waldorf Gastro & More esete
Létrehozó:
Földi, Kata
Zólyomi, András
Mondok, Anita
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2025-10-06
Téma:
beszerzés
centralizált
decentralizált
HoReCa
Tartalmi leírás:
 globális gazdaság volatilitása, a technológiai fejlődés és a fogyasztói elvárások gyors változása komoly kihívások elé állítják a vendéglátóipari vállalatokat. A hatékonyan megválasztott ellátási lánc-modell (centralizált, decentralizált, hibrid) kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzésében és a fenntartható növekedés biztosításában. Jelen tanulmány a Waldorf Gastro & More Holding ellátási logisztikai megoldásait vizsgálja a változó környezetben, különös tekintettel a COVID-19 világjárvány hatásaira és az azokra adott válaszokra. A kutatás célja, hogy feltárja, miként alkalmazkodott a Waldorf Gastro & More Holding az ellátási láncban bekövetkezett zavarokhoz, és milyen megoldásokat vezetett be a hatékonyság és a rugalmasság növelésére. A cikk módszertana kvalitatív és kvantitatív elemeket ötvöz. Szakértői mélyinterjúk készültek, valamint a vállalat beszerzési adatait elemeztük. Eredményeink alapján a vizsgált vállalat sikeresen alkalmazkodott a változó környezethez, vállalat proaktív módon reagált a világjárvány okozta kihívásokra, és gyorsan bevezetett új logisztikai megoldásokat. A legfontosabb intézkedések közé tartozott a beszerzési modell átalakítása és a készletgazdálkodás optimalizálása. A tanulmány rávilágít arra, hogy a rugalmasság, az innováció és a digitális technológiák alkalmazása elengedhetetlen a vendéglátóipari vállalatok számára a változó környezetben.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2025.3.139-153
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 20 szám 3 (2025); 139-153
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat:
Létrehozó:
Copyright (c) 2025 Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok