Ugrás a tartalomhoz

 

Zala és Vas vármegyei helyi termelők a közösségi értékteremtés útján

  • Metaadatok
Tartalom: https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/2550/
Archívum: BGE Publikációtár
Gyűjtemény: Állapot = Megjelent
Tárgyszó = fenntarthatóság
Tárgyszó = Magyarország
Típus = Cikk
Tárgyszó = közösségi értékteremtés
Tárgyszó = partnerség
Tárgyszó = helyi termelői értékteremtés
Tárgyszó = élményalapú megközelítés
Tárgyszó = részvételiség
Tárgyszó = helyi gazdaság
Cím:
Zala és Vas vármegyei helyi termelők a közösségi értékteremtés útján
Létrehozó:
Balázsné Lendvai Marietta
Schlett András
Beke Judit
Dátum:
2025
Tartalmi leírás:
A mai globalizált világban a helyi közösségek egyre inkább szembesülnek a dezintegráció, az identitásvesztés és a kulturális homogenizáció kihívásaival. A Zalai és Vas vármegyei kistérség, mint számos hasonló régió, olyan kulturális és természeti értékekkel rendelkezik, amelyek kiaknázása hozzájárulhat a közösségi értékteremtés új modelljeinek megteremtéséhez. A tanulmány célja, hogy feltárja, milyen lehetőségek rejlenek a közösségi értékteremtés fenntartható, élményalapú és partnerségi szemléleten alapuló megközelítésében, különös tekintettel a helyi termelők és fogyasztók közötti szinergiákra. Elméleti megközelítésben fókuszba kerül a közösségi értékteremtési modell, és annak 3 komponense, így a fenntarthatóság, amely az alapvető keretet adja, a részvételiség, amelynek a kulturális identitás és az élményalapú kötődés integrációjában van meghatározó szerepe, illetve a partnerségi szemlélet és együttműködés. A modellhez kapcsolva mutatjuk be az online megkérdezésbe bevont 73 Zala és Vas vármegyei helyi termelőtől kapott válaszokat és gondolatokat, bemutatva, milyen jó gyakorlatokat alkalmaznak, és hol tartanak az értékteremtési úton a vizsgált vállalkozások.
Nyelv:
magyar
Típus:
Cikk
PeerReviewed
Formátum:
text
Azonosító:
Balázsné Lendvai Marietta és Schlett András és Beke Judit (2025) Zala és Vas vármegyei helyi termelők a közösségi értékteremtés útján. Business & Diplomacy Review, 3 (1). pp. 185-200. ISSN 3004-0116
36250859
Kapcsolat:
36250859