Ugrás a tartalomhoz

A szukralóz – rewiew tanulmány

  • Metaadatok
Tartalom: https://journal.recreationcentral.eu/recreation/article/view/10
Archívum: Recreation
Gyűjtemény: Sport nutrition
Cím:
The sucralose – rewiew study
A szukralóz – rewiew tanulmány
Létrehozó:
Fritz, Péter
Gölöncsér, Adrienn
Kiadó:
Dátum:
2023-03-16
Téma:
szukralóz
energiát nem adó édesítőszerek
mikrobiom
szénhidrát-anyag-csere
rák
Tartalmi leírás:
Az energiát nem adó édesítőszerek, ahova a szukralóz is tartozik, hatását mind a mai napig vizsgálják – hosszú és rövid távon is. Jelentőségét az emberek közt széles körű elterjedése és fogyasztása okozza, annak látszólagos ártalmatlanságának köszönhetően. Azonban még mindig sok az ellentmondásos eredmény a szervezetre történő hatásukat illetően. A vizsgálatok részét képezik többek közöt a mikrobiomra, inzulinérzékenységre, inzulinválaszra, vércukorgörbére történő hatásaik, valamint az összefüggései a rák előfordulási kockázatával. 2000-ben 0-15 mg/tkg/nap értékben határozták meg a szukralóz javasolt napi beviteli mennyiségét, 2003-ban pedig felkerült az Európai Unió engedélyezet adalékanyagok listájára is (Lugasi, 2016).
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.21486/recreation.2023.13.1.1
Forrás:
recreation; Évf. 13 szám 1 (2023): recreation; 4-8
3003-9509
2064-4981
Kapcsolat:
Létrehozó: