Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
![]() |
A szukralóz – rewiew tanulmány |
Tartalom: | https://journal.recreationcentral.eu/recreation/article/view/10 |
---|---|
Archívum: | Recreation |
Gyűjtemény: | Sport nutrition |
Cím: |
The sucralose – rewiew study
A szukralóz – rewiew tanulmány
|
Létrehozó: |
Fritz, Péter
Gölöncsér, Adrienn
|
Kiadó: | |
Dátum: |
2023-03-16
|
Téma: |
szukralóz
energiát nem adó édesítőszerek
mikrobiom
szénhidrát-anyag-csere
rák
|
Tartalmi leírás: |
Az energiát nem adó édesítőszerek, ahova a szukralóz is tartozik, hatását mind a mai napig vizsgálják – hosszú és rövid távon is. Jelentőségét az emberek közt széles körű elterjedése és fogyasztása okozza, annak látszólagos ártalmatlanságának köszönhetően. Azonban még mindig sok az ellentmondásos eredmény a szervezetre történő hatásukat illetően. A vizsgálatok részét képezik többek közöt a mikrobiomra, inzulinérzékenységre, inzulinválaszra, vércukorgörbére történő hatásaik, valamint az összefüggései a rák előfordulási kockázatával. 2000-ben 0-15 mg/tkg/nap értékben határozták meg a szukralóz javasolt napi beviteli mennyiségét, 2003-ban pedig felkerült az Európai Unió engedélyezet adalékanyagok listájára is (Lugasi, 2016).
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
Formátum: |
application/pdf
|
Azonosító: |
10.21486/recreation.2023.13.1.1
|
Forrás: |
recreation; Évf. 13 szám 1 (2023): recreation; 4-8
3003-9509
2064-4981
|
Kapcsolat: | |
Létrehozó: |