Ugrás a tartalomhoz

 

Különböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításában
Possibilities of Using Different Food Preservation Procedures in The Production of Preserved Foods

  • Metaadatok
Tartalom: https://hdl.handle.net/2437/380225
Archívum: DEA PhD
Gyűjtemény: PhD dolgozatok
Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola
Cím:
Különböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításában
Possibilities of Using Different Food Preservation Procedures in The Production of Preserved Foods
Létrehozó:
Répás, Zoltán
Közreműködő:
Győri, Zoltán
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar::Táplálkozástudományi Intézet
Répás, Zoltán
Dátum:
2024-09-18T14:32:17Z
2024-09-18T14:32:17Z
2024
2024
Téma:
élelmiszertartósítás, katonai ellátás, tartósítási eljárások, tápanyag tartalom, fagyasztva szárítás
Tartalmi leírás:
Napjainkban előtérbe került a modern tudománynak a katonai területen való alkalmazása. A katonai élelmezés több komplex rendszer speciális összessége, ahol a katonák számára elsődlegesen az elfogyasztott élelmiszereken keresztül biztosítani kell az igénybevétel által kívánt makro- és mikrotápanyagokat, kiegészülve a katonai szolgálat szerinti speciális követelményeknek történő megfeleléssel, mint a fogyaszthatóvá tétel, az eltarthatóság és a szállíthatóság. A kutatás célja tartós élelmiszerek tartósító eljárásának tervezése, amely által az elkészült termék alkalmas a modern katonai felhasználásra.
Nyelv:
magyar
Típus:
PhD, doktori értekezés
Formátum:
application/pdf
application/pdf
application/pdf
146
application/pdf
application/pdf
application/pdf
Azonosító: