Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
Különböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításában
|
| Tartalom: | https://hdl.handle.net/2437/380225 |
|---|---|
| Archívum: | DEA PhD |
| Gyűjtemény: |
PhD dolgozatok
Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola |
| Cím: |
Különböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításában
Possibilities of Using Different Food Preservation Procedures in The Production of Preserved Foods
|
| Létrehozó: |
Répás, Zoltán
|
| Közreműködő: |
Győri, Zoltán
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar::Táplálkozástudományi Intézet
Répás, Zoltán
|
| Dátum: |
2024-09-18T14:32:17Z
2024-09-18T14:32:17Z
2024
2024
|
| Téma: |
élelmiszertartósítás, katonai ellátás, tartósítási eljárások, tápanyag tartalom, fagyasztva szárítás
|
| Tartalmi leírás: |
Napjainkban előtérbe került a modern tudománynak a katonai területen való alkalmazása. A katonai élelmezés több komplex rendszer speciális összessége, ahol a katonák számára elsődlegesen az elfogyasztott élelmiszereken keresztül biztosítani kell az igénybevétel által kívánt makro- és mikrotápanyagokat, kiegészülve a katonai szolgálat szerinti speciális követelményeknek történő megfeleléssel, mint a fogyaszthatóvá tétel, az eltarthatóság és a szállíthatóság. A kutatás célja tartós élelmiszerek tartósító eljárásának tervezése, amely által az elkészült termék alkalmas a modern katonai felhasználásra.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
PhD, doktori értekezés
|
| Formátum: |
application/pdf
application/pdf
application/pdf
146
application/pdf
application/pdf
application/pdf
|
| Azonosító: |