Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
A nagy csalán (Urtica dioica L.) zöldségnövénykénti hasznosításának elméleti és gyakorlati alapjai
|
Tartalom: | http://hdl.handle.net/2437/79544 |
---|---|
Archívum: | DEA PhD |
Gyűjtemény: |
PhD dolgozatok
Hankóczy Jenő Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola |
Cím: |
A nagy csalán (Urtica dioica L.) zöldségnövénykénti hasznosításának elméleti és gyakorlati alapjai
Theoretical and Practical Foundations of the Utilization of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) as a Vegetable Crop
|
Létrehozó: |
Dudás, László
|
Közreműködő: |
Hodossi, Sándor
Fári, Miklós
Hankóczy Jenő növénytermesztési és kertészeti tudományok doktori iskola
|
Dátum: |
2009-03-09T08:53:07Z
2009-03-09T08:53:07Z
2008
2008-10-14
|
Téma: |
nagy csalán
stinging nettle
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
Agrártudományok
|
Tartalmi leírás: |
Génbanki nagy csalán (Urtica dioica L.) egyedek fehérje, rost, vas, kalcium, karotinoid, C-vitamin tartalmát vizsgáltuk. Meghatároztuk vízoldékony antioxidáns kapacitásukat (ACW), és zsíroldékony antioxidáns kapacitásukat (ACL). Az eredmények azt mutatták, hogy a nagy csalán nagy tápértékű növény.
Protein, fiber, iron, calcium, carotenoid, vitamin C content was measured of different stinging nettle (Urtica dioica L.) plants. Also were measured the antioxidant capacity of water-soluble compounds (ACW) and antioxidant capacity of lipid-soluble compounds (ACL). The results show stinging nettle is a high value human food.
|
Nyelv: |
magyar
angol
|
Típus: |
PhD, doktori értekezés
|
Formátum: |
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
140
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
|
Azonosító: |