Ugrás a tartalomhoz

 

A nagy csalán (Urtica dioica L.) zöldségnövénykénti hasznosításának elméleti és gyakorlati alapjai
Theoretical and Practical Foundations of the Utilization of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) as a Vegetable Crop

  • Metaadatok
Tartalom: http://hdl.handle.net/2437/79544
Archívum: DEA PhD
Gyűjtemény: PhD dolgozatok
Hankóczy Jenő Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola
Cím:
A nagy csalán (Urtica dioica L.) zöldségnövénykénti hasznosításának elméleti és gyakorlati alapjai
Theoretical and Practical Foundations of the Utilization of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) as a Vegetable Crop
Létrehozó:
Dudás, László
Közreműködő:
Hodossi, Sándor
Fári, Miklós
Hankóczy Jenő növénytermesztési és kertészeti tudományok doktori iskola
Dátum:
2009-03-09T08:53:07Z
2009-03-09T08:53:07Z
2008
2008-10-14
Téma:
nagy csalán
stinging nettle
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
Agrártudományok
Tartalmi leírás:
Génbanki nagy csalán (Urtica dioica L.) egyedek fehérje, rost, vas, kalcium, karotinoid, C-vitamin tartalmát vizsgáltuk. Meghatároztuk vízoldékony antioxidáns kapacitásukat (ACW), és zsíroldékony antioxidáns kapacitásukat (ACL). Az eredmények azt mutatták, hogy a nagy csalán nagy tápértékű növény. Protein, fiber, iron, calcium, carotenoid, vitamin C content was measured of different stinging nettle (Urtica dioica L.) plants. Also were measured the antioxidant capacity of water-soluble compounds (ACW) and antioxidant capacity of lipid-soluble compounds (ACL). The results show stinging nettle is a high value human food.
Nyelv:
magyar
angol
Típus:
PhD, doktori értekezés
Formátum:
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
140
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
Azonosító: