Ugrás a tartalomhoz

A magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök szerepe a táplálkozásban

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/44511
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Perszonalizáció és egészségtudatosság a marketingben
Cím:
The Role of High Fibre Vegetables and Fruits in Nutrition
A magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök szerepe a táplálkozásban
Létrehozó:
Panyor, Ágota
Hipszki, Flóra Dóra
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2022-12-28
Téma:
egészségtudatos táplálkozás
zöldségek és gyümölcsök
rostfogyasztás
Tartalmi leírás:
Az egészségtudatos táplálkozás és életmód egyre fontosabb napjainkban. Ehhez elengedhetetlen a változatos étrend, a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszerek fogyasztása, illetve a testmozgás a mindennapok során. Ezen felül fontos odafigyelni arra, hogy ételeink tartalmazzanak elegendő tápanyagot (fehérje, zsír, szénhidrát), ásványi- és nyomelemeket, illetve vitaminokat. Ilyen témában rengeteg információ található a közösségi felületeken, újságokban, szakirodalmakban. Azonban véleményünk szerint a rostfogyasztás jelentőségére nincs elég figyelem fordítva. Az emberi szervezet megfelelő funkcionálásához elengedhetetlen fontossággal bír az elegendő élelmi rost fogyasztása. Munkánk során kiemelten ezzel a témakörrel foglalkozunk, összpontosítva a magas rosttartalommal rendelkező zöldségek és gyümölcsök fogyasztására a magyar lakosság körében. Kutatásunk keretében kérdőíves felmérést készítettünk a rostfogyasztási szokásokat vizsgálva, külön kiemelve a zöldség-, és gyümölcsfogyasztási és vásárlási magatartást.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2022.3-4.23-34
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 17 szám 3-4 (2022); 23-34
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat:
Létrehozó:
Copyright (c) 2023 Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok