Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében |
Tartalom: | http://publikaciotar.uni-bge.hu/1966/ |
---|---|
Archívum: | BGE Publikációtár |
Gyűjtemény: |
Állapot = Megjelent
Típus = Könyv része Tárgyszó = lokális termékek Tárgyszó = fogyasztói motiváció Tárgyszó = good food, good mood” trend Tárgyszó = fenntartható fogyasztás |
Cím: |
Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében
|
Létrehozó: |
Balázsné Lendvai Marietta
Beke Judit
Kovács Ildikó
|
Kiadó: |
Budapesti Gazdasági Egyetem
|
Dátum: |
2022
|
Tartalmi leírás: |
A fiatal generációk számára egyre fontosabbá válik a fenntartható életminőség, ezen belül az egészséges táplálkozás. A zöld, tudatos vevői magatartás egyre inkább tetten érhető a fiatalok élelmiszerfogyasztásában, valamint a helyi termékek vásárlásában is. Több tényező is azonosítható a mögöttes mozgatóerők között. Jelen tanulmányunk fókuszába a budapesti egyetemista célcsoportot, és a napjainkban egyre inkább terjedő „good food, good mood” (jó étel, jó hangulat) trendhez való viszonyulásukat állítottuk. Jelen kutatásunkban a „good mood” trend oldaláról az egyetemisták esetében legfontosabbként a hedonisztikus élmények, az öröm, az új ételek felfedezése iránti vágy, továbbá az új ízek iránti kíváncsiság jelenik meg. A „good food” oldalról az rajzolódik ki, hogy az egyetemisták számára az egészségesség és beltartalmi jellemzők kevésbé erős motivációs értéket mutatnak a hedonisztikus értékekhez viszonyítva.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
Könyv része
NonPeerReviewed
|
Formátum: |
text
|
Azonosító: |
Balázsné Lendvai Marietta és Beke Judit és Kovács Ildikó (2022) Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 12-19. ISBN 978-615-6342-49-2
33645976
|
Kapcsolat: |
33645976
|