Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
|
|
Az élelmiszer-biztonság hatása a termékek piaci versenyére Magyarországon |
| Tartalom: | https://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/18 |
|---|---|
| Archívum: | Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing |
| Gyűjtemény: | Cikkek |
| Cím: |
Effect of Food Safety on the Market Competition in Hungary
Az élelmiszer-biztonság hatása a termékek piaci versenyére Magyarországon
|
| Létrehozó: |
Biacs, Péter Ákos
|
| Kiadó: |
Kaposvári Egyetem
|
| Dátum: |
2005-02-15
|
| Tartalmi leírás: |
A téma jelentőségét az adja, hogy az Európai Unióhoz csatlakozásunk révén megnyílt a magyar élelmiszer-piac és több tagország jelentkezett olcsó, ugyanakkor biztonságos árúkkal. A magyar élelmiszer-termelőknek, feldolgozóknak és kereskedőknek ezentúl nem elegendő magas minőségű árukat vinni a piacra, hanem meg kell győződniük arról is, hogy termékeik biztonságosak. Csak akkor tudnak jelentős piaci szegmenset elnyerni, vagy megtartani, ha a biztonság szempontjából kifogástalan árút nyújtanak. A piacért folytatott küzdelemben új eszközökkel is bánni kell: nyomon-követhetőség, kockázatbecslés és a táplálkozási adatok közzététele szerepel az új tudnivalók között. Ezeket marketing célok szolgálatába állíthatjuk, mert részei, eszközei a piaci versenynek is.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
| Formátum: |
application/pdf
|
| Azonosító: | |
| Forrás: |
Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing; Évf. 2 szám 1-2 (2005); 13-15
2560-2551
1786-3422
|
| Kapcsolat: |