Ugrás a tartalomhoz

Az élelmiszer-biztonság hatása a termékek piaci versenyére Magyarországon

  • Metaadatok
Tartalom: https://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/18
Archívum: Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing
Gyűjtemény: Cikkek
Cím:
Effect of Food Safety on the Market Competition in Hungary
Az élelmiszer-biztonság hatása a termékek piaci versenyére Magyarországon
Létrehozó:
Biacs, Péter Ákos
Kiadó:
Kaposvári Egyetem
Dátum:
2005-02-15
Tartalmi leírás:
A téma jelentőségét az adja, hogy az Európai Unióhoz csatlakozásunk révén megnyílt a magyar élelmiszer-piac és több tagország jelentkezett olcsó, ugyanakkor biztonságos árúkkal. A magyar élelmiszer-termelőknek, feldolgozóknak és kereskedőknek ezentúl nem elegendő magas minőségű árukat vinni a piacra, hanem meg kell győződniük arról is, hogy termékeik biztonságosak. Csak akkor tudnak jelentős piaci szegmenset elnyerni, vagy megtartani, ha a biztonság szempontjából kifogástalan árút nyújtanak. A piacért folytatott küzdelemben új eszközökkel is bánni kell: nyomon-követhetőség, kockázatbecslés és a táplálkozási adatok közzététele szerepel az új tudnivalók között. Ezeket marketing célok szolgálatába állíthatjuk, mert részei, eszközei a piaci versenynek is.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
Forrás:
Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing; Évf. 2 szám 1-2 (2005); 13-15
2560-2551
1786-3422
Kapcsolat: