Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
|
|
Élelmiszertermékek eredetvédelmének, azonosíthatóságának műszeres vizsgálati lehetőségei |
| Tartalom: | https://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/16 |
|---|---|
| Archívum: | Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing |
| Gyűjtemény: | Cikkek |
| Cím: |
Identification and Assignation of Food Products by Nondestructive Methods
Élelmiszertermékek eredetvédelmének, azonosíthatóságának műszeres vizsgálati lehetőségei
|
| Létrehozó: |
Romvári, Róbert
|
| Kiadó: |
Kaposvári Egyetem
|
| Dátum: |
2004-02-15
|
| Tartalmi leírás: |
A vázlatos irodalmi feldolgozás során ismertetésre kerültek azon műszeres eljárások, melyek alkalmasak élelmiszertermékek eredetvédelmének és azonosíthatóságának biztosítására. A felsoroltak között vannak szerkezetvizsgáló technikák, különböző szenzorokon alapuló módszerek, valamint a képalkotó eljárásoknak egy új területe, az elektromos tomográfia. Valamivel részletesebb formában érinti a közlemény az NMR és a NIR spektroszkópia alkalmazási területét, továbbá az UH, CT és MR képalkotás lehetőségeit. Végül egy konkrét példa segítségével szemléltetésre került a magas hozzáadott értékű élelmiszer alapanyag-előállítás, a termékminőség műszeres meghatározás, illetve a piaci-fogyasztói információkat meghatározó táplálkozásmarketing kapcsolata.
|
| Nyelv: |
magyar
|
| Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
| Formátum: |
application/pdf
|
| Azonosító: | |
| Forrás: |
Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing; Évf. 1 szám 1-2 (2004); 55-62
2560-2551
1786-3422
|
| Kapcsolat: |