Ugrás a tartalomhoz

Élelmiszertermékek eredetvédelmének, azonosíthatóságának műszeres vizsgálati lehetőségei

  • Metaadatok
Tartalom: https://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/16
Archívum: Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing
Gyűjtemény: Cikkek
Cím:
Identification and Assignation of Food Products by Nondestructive Methods
Élelmiszertermékek eredetvédelmének, azonosíthatóságának műszeres vizsgálati lehetőségei
Létrehozó:
Romvári, Róbert
Kiadó:
Kaposvári Egyetem
Dátum:
2004-02-15
Tartalmi leírás:
A vázlatos irodalmi feldolgozás  során  ismertetésre  kerültek  azon  műszeres  eljárások, melyek alkalmasak élelmiszertermékek eredetvédelmének és azonosíthatóságának biztosítására. A felsoroltak között vannak    szerkezetvizsgáló    technikák,    különböző szenzorokon  alapuló  módszerek,  valamint  a  képalkotó  eljárásoknak  egy  új  területe,  az elektromos  tomográfia.  Valamivel  részletesebb  formában  érinti  a  közlemény  az  NMR  és  a NIR spektroszkópia alkalmazási területét, továbbá az UH, CT és MR képalkotás lehetőségeit. Végül  egy  konkrét  példa  segítségével  szemléltetésre  került  a  magas  hozzáadott  értékű élelmiszer  alapanyag-előállítás,  a  termékminőség  műszeres  meghatározás,  illetve  a  piaci-fogyasztói információkat meghatározó táplálkozásmarketing kapcsolata.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
Forrás:
Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing; Évf. 1 szám 1-2 (2004); 55-62
2560-2551
1786-3422
Kapcsolat: