Ugrás a tartalomhoz

A marhahús intramuszkuláris zsírtartalmának elemzése

  • Metaadatok
Tartalom: https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/2057
Archívum: Acta Agraria Kaposváriensis
Gyűjtemény: Cikkek
Open Access DRIVERset
Cím:
A marhahús intramuszkuláris zsírtartalmának elemzése
Létrehozó:
Somogyi, Tamás
Holló, Gabriella
Kiadó:
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Kaposvár Guba S. u. 40. 7400
Dátum:
2012-02-15
Tartalmi leírás:
Az intramuszkuláris zsírtartalom az egyik legfontosabb húsminőségi tulajdonság, amely leginkább meghatározza a hús élvezeti értékét. Számos tényező befolyásolhatja, mint például a fajta, az ivar, a kor, a takarmányozás és az izom típusa. Az intramuszkuláris zsírtartalom meghatározására a legelterjedtebb módszer a kémiai analízis, amely időigényes, roncsoló hatású és ártalmas, gyúlékony vegyületeivel egészségügyi és környezeti veszélyekkel járhat (Frusillo és mtsai., 2010). Az intramuszkuláris zsír megállapítására a szakirodalomban számos egyéb módszer található, mint például az ultrahang (Aass és mtsai., 2006), a videokép analízis (Pipek és mtsai., 2004), digitális kép analízis (Irie és Kohira, 2011) és a NIRS technika (Prevolnik és mtsai., 2005). Munkánkban az intramuszkuláris zsír meghatározásának komputer tomográfiás eredményeit kívánjuk bemutatni.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
Forrás:
Acta Agraria Kaposváriensis; Évf. 16 szám 2 (2012): Acta Agraria Kaposváriensis; 33-35
1418-1789
Kapcsolat: