Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
![]() |
A marhahús intramuszkuláris zsírtartalmának elemzése |
Tartalom: | https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/2057 |
---|---|
Archívum: | Acta Agraria Kaposváriensis |
Gyűjtemény: |
Cikkek
Open Access DRIVERset |
Cím: |
A marhahús intramuszkuláris zsírtartalmának elemzése
|
Létrehozó: |
Somogyi, Tamás
Holló, Gabriella
|
Kiadó: |
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Kaposvár Guba S. u. 40. 7400
|
Dátum: |
2012-02-15
|
Tartalmi leírás: |
Az intramuszkuláris zsírtartalom az egyik legfontosabb húsminőségi tulajdonság, amely leginkább meghatározza a hús élvezeti értékét. Számos tényező befolyásolhatja, mint például a fajta, az ivar, a kor, a takarmányozás és az izom típusa. Az intramuszkuláris zsírtartalom meghatározására a legelterjedtebb módszer a kémiai analízis, amely időigényes, roncsoló hatású és ártalmas, gyúlékony vegyületeivel egészségügyi és környezeti veszélyekkel járhat (Frusillo és mtsai., 2010). Az intramuszkuláris zsír megállapítására a szakirodalomban számos egyéb módszer található, mint például az ultrahang (Aass és mtsai., 2006), a videokép analízis (Pipek és mtsai., 2004), digitális kép analízis (Irie és Kohira, 2011) és a NIRS technika (Prevolnik és mtsai., 2005). Munkánkban az intramuszkuláris zsír meghatározásának komputer tomográfiás eredményeit kívánjuk bemutatni.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
Formátum: |
application/pdf
|
Azonosító: | |
Forrás: |
Acta Agraria Kaposváriensis; Évf. 16 szám 2 (2012): Acta Agraria Kaposváriensis; 33-35
1418-1789
|
Kapcsolat: |