Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
![]() |
Fenntarthatóság a HORECA ágazatban: - netnográfia felmérések alapján |
Tartalom: | https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/43701 |
---|---|
Archívum: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok |
Gyűjtemény: | Agrár- és élelmiszergazdaság |
Cím: |
Sustainability in HORECA Sector by the Netnography Researchers:
Fenntarthatóság a HORECA ágazatban: - netnográfia felmérések alapján
|
Létrehozó: |
Juhász-Kis, Virág Judit
Lendvai, Edina
|
Kiadó: |
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
|
Dátum: |
2021-12-17
|
Téma: |
szekunder kutatás
fenntarthatóság
fogyasztói attitűd
|
Tartalmi leírás: |
Az elmúlt években a műanyagok gazdasági szerepe egyre jelentősebbé vált. Termelésük folyamatos növekedést mutat, különösen az FMCG-termékek piacán. A 2018-ban, az Európai Unió tagországai által elfogadott stratégia célkitűzései kitérnek az újrahasznosításra, javításra, felhasználásra és az egyéb korlátozásokra. Ezen törekvéseknek ellentmondani látszik a HORECA szektorban használt műanyagok mennyisége, melyet – az előírások miatt – le kell cserélni környezetbarátra. Ebből kiindulva kezdtük kutatásunkat, mely során célul tűztük ki a hazai lakosság, azon belül is a HORECA szektor fogyasztóinak környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjének, véleményének, valamint szokásainak megismerését. Primer kutatásunk előtt a releváns hazai és nemzetközi netnográfiai kutatásokat tanulmányoztuk, azzal a céllal, hogy előkészítsük saját, empirikus úton végzett kutatásunkat.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
|
Formátum: |
application/pdf
|
Azonosító: |
10.14232/jtgf.2021.3-4.35-43
|
Forrás: |
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 16 szám 3-4 (2021); 35-43
2676-9867
1788-7593
|
Kapcsolat: |