Ugrás a tartalomhoz

Fenntarthatóság a HORECA ágazatban: - netnográfia felmérések alapján

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/43701
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Agrár- és élelmiszergazdaság
Cím:
Sustainability in HORECA Sector by the Netnography Researchers:
Fenntarthatóság a HORECA ágazatban: - netnográfia felmérések alapján
Létrehozó:
Juhász-Kis, Virág Judit
Lendvai, Edina
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2021-12-17
Téma:
szekunder kutatás
fenntarthatóság
fogyasztói attitűd
Tartalmi leírás:
Az elmúlt években a műanyagok gazdasági szerepe egyre jelentősebbé vált. Termelésük folyamatos növekedést mutat, különösen az FMCG-termékek piacán. A 2018-ban, az Európai Unió tagországai által elfogadott stratégia célkitűzései kitérnek az újrahasznosításra, javításra, felhasználásra és az egyéb korlátozásokra. Ezen törekvéseknek ellentmondani látszik a HORECA szektorban használt műanyagok mennyisége, melyet – az előírások miatt – le kell cserélni környezetbarátra. Ebből kiindulva kezdtük kutatásunkat, mely során célul tűztük ki a hazai lakosság, azon belül is a HORECA szektor fogyasztóinak környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjének, véleményének, valamint szokásainak megismerését. Primer kutatásunk előtt a releváns hazai és nemzetközi netnográfiai kutatásokat tanulmányoztuk, azzal a céllal, hogy előkészítsük saját, empirikus úton végzett kutatásunkat.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2021.3-4.35-43
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 16 szám 3-4 (2021); 35-43
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: