Ugrás a tartalomhoz

Hozammenedzsment és ároptimalizáció a hotelszektorban

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/34808
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Szektorális ökonómia és államháztartás
Cím:
Yield Management and Price Optimisation in the Hotel Sector
Hozammenedzsment és ároptimalizáció a hotelszektorban
Létrehozó:
Fazekas, Lajos
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2021-07-12
Téma:
szálloda
hozammenedzsment
ároptimalizáció
utazási irodák
Tartalmi leírás:
Jelen munkámban a szállodaipar működését alapjaiban megváltoztató folyamatokkal, így a dinamikus árazással, a hozammenedzsmenttel és az ároptimalizációval foglalkozom. Ezen folyamatok az utóbbi évek során komoly hatást gyakoroltak a szállodák működésére. A hotelek célja az utóbbi években, hogy megfelelő szegmentáció segítségével minden vendég, minden vevő számára ideális ajánlatot tudjanak nyújtani, növelve ezzel a fogyasztók lojalitását, márkahűségét, visszatérési hajlandóságát. A hozammenedzsment rendszerek alkalmazását ma már a hotelek minden részlegére ki kell terjeszteni annak érdekében, hogy az esetlegesen kisebb nyereséget hajtó részlegek más osztályok felé irányítsák a vendégeket, így növelve a teljes tartózkodás során elért haszon teljes mennyiségét. A teljes hotelszektor működésére is kihat ugyanakkor az online utazásszervezők megjelenése, akik a korábbi utazási irodáktól teljesen eltérő szemlélettel szervezik útjaikat, támaszkodva ennek során azokra a nagy online minősítő rendszerekre, amelyek a magánfelhasználók fogyasztói döntéseire is komoly hatással vannak.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2021.1-2.123-135
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 16 szám 1-2 (2021); 123-135
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: