Ugrás a tartalomhoz

Halhús-fogyasztási szokások vizsgálata egy szegedi középiskola, valamint egy egyetemi kar hallgatóinak körében

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/32605
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Agrártudomány, agrárgazdaság
Cím:
Halhús-fogyasztási szokások vizsgálata egy szegedi középiskola, valamint egy egyetemi kar hallgatóinak körében
Létrehozó:
Zsótér, Brigitta
Ács, Eszter
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2018-01-01
Tartalmi leírás:
Abstract: Due to our environment or to our own decision, we try to pay attention to healthy nutrition (Szakály et al., 2014). We pay attention to the composition of the products and try to exclude certain foods (Kontor et al., 2016). Experts state that fish consumption is one of the indispensable conditions of a healthy diet, so we should consume fish at least once per week (Szakály, 2011). The focus of our research was to survey the habits of fish consumption among the students of a secondary school and of a university faculty in Szeged. Our goal was to uncover the causes behind the low rate of fish consumption. Furthermore, we aimed to investigate that, beside fish, which types of meats are the most commonly consumed among the interviewed. A study of last year shows the connections between nutrition attitudes and meat consumption, from which it turns out that several factors influence our meals (Nábrádi et al., 2017). During our research it was revealed that the price of fish plays a decisive role in consumption.
Környezetünknek vagy saját döntésünknek köszönhetően próbálunk odafigyelni az egészséges táplálkozásra (Szakály et al., 2014). Figyelünk a termékek összetételére, és megpróbálunk kizárni bizonyos élelmiszereket (Kontor et al., 2016). Szakértők szerint az egészséges táplálkozás egyik elengedhetetlen feltétele a halhús fogyasztása, ennek megfelelően hetente minimum egyszer halat kellene fogyasztanunk (Szakály, 2011). Kutatásunk tárgya a hal fogyasztási szokások felmérése volt egy szegedi középiskola diákjai és egy egyetemi kar hallgatói körében. Célul tűztük ki annak felmérését, hogy milyen okok állnak a halfogyasztás alacsony mértéke mögött. Továbbá vizsgálni kívántuk, hogy a halhús mellett mely húsfajták fogyasztása a leggyakoribb az általunk megkérdezettek körében. A táplálkozási attitűdök és a húsfogyasztás összefúggéseiről szól egy tavalyi tanulmány melyből kiderül, hogy számos tényező befolyásolja étkezéseinket (Nábrádi et al., 2017).Kutatásunk során kiderült, hogy a hal ára döntő szerepet játszik a fogyasztásban.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2018.1-2.107-113
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol 13 No 1-2 (2018); 107-113
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 13 Núm. 1-2 (2018); 107-113
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 13 No 1-2 (2018); 107-113
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 13 szám 1-2 (2018); 107-113
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: