Ugrás a tartalomhoz

A hazai sütőipar helyzete napjainkban

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/32530
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Tanulmányok
Cím:
A hazai sütőipar helyzete napjainkban
Létrehozó:
Szabó P., Balázs
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2017-01-01
Tartalmi leírás:
The Hungarian bakery industry is affected by a number of problems. The number of skilled workers is decreasing, young people do not choose the baker's profession, and migration is very common. The average wage level among the food industry is the lowest in the baking industry, so there is a greater lag behind the other sectors of the business sector. In addition, high VAT on bakery products is also included. In this situation, the Hungarian ownership bakeries should remain on their feet.
A hazai sütőipari ágazatot számos probléma sújtja. Csökken a szakképzett munkaerő létszáma, a fiatalok nem választják a pék szakmát, valamint nagyon gyakori az elvándorlás is. Az átlagos bérszínvonal az élelmiszeripari ágazatok között a sütőiparban a legalacsonyabb, így a versenyszféra más területeihez képest még nagyobb a lemaradás. Ezekhez hozzájön még a sütőipari termékek magas ÁFA-ja is. Ebben a helyzetben kell a mai magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező pékségeknek talpon maradni.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2017.1-2.163-169
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol 12 No 1-2 (2017); 163-169
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 12 Núm. 1-2 (2017); 163-169
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 12 No 1-2 (2017); 163-169
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 12 szám 1-2 (2017); 163-169
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: