Ugrás a tartalomhoz

Kazán jelleggörbe elemzése hőkezelési folyamat optimalizálásához

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/32429
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Termelés, gazdálkodás
Cím:
Kazán jelleggörbe elemzése hőkezelési folyamat optimalizálásához
Létrehozó:
Fabulya, Zoltán
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2011-01-01
Tartalmi leírás:
The quality and rentability o f preserved food (besides the quality o f the basic m aterials, the good recipe, the features o f the production belts) are determined by their h eat-treatm ent and its organization. The production process w hich was not planned carefully can im ply quality problem s and considerable increase of expenses. To support work organization with com puter has not been in practice in H ungary so far. M y main objective in case o f technologies w ith an autoclave group is to elaborate a program system based on sim ulation which could help reduce th e direct costs o f heat- treatm ent and improve the quality o f products. For this objective it is necessary to carry out further sub-tasks and exam inations w hose results should be utilized in the system. O ne o f these is to analyse w ith sim ulation the load-dependent efficiency graph o f gas boiler w hich provides the necessary amount o f steam and then to use the results to find the conditions o f optim al o peration and to calculate costs reduction arising from it 
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2011.1-2.19-23
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol 6 No 1-2 (2011); 19-23
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 6 Núm. 1-2 (2011); 19-23
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 6 No 1-2 (2011); 19-23
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 6 szám 1-2 (2011); 19-23
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: