Ugrás a tartalomhoz

A Nyugat-dunántúli régió átalakuló élelmiszeripara esettanulmányok tükrében

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/32339
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Régió és élemiszergazdaság
Cím:
A Nyugat-dunántúli régió átalakuló élelmiszeripara esettanulmányok tükrében
Létrehozó:
Szabó, Sándor
Stárics, Roland
Vidéki, Imre
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2009-01-01
Tartalmi leírás:
Western-Transdanubia having a good quality agricultural potenciáis. After the democratic transformation it was a significance change in the region's industrial structure, of course in the the food processing industry as well. This article presents case studies about companies and small and middle enterprises from food processing industry. There are differences between developmental ways. Zalahús after a prosperous 10 years went benkrupt. The small enterprise called Bognár Szörp went to bankrupt fortuitously. Changing possessor could taking a company a developmental or a reducing way like the exemplars of Soproni Sörgyár or Győri Keksz- és Ostyagyár. One good plan, and innovation can lift an enterprise to a higher economical level as it happend with Lipóti Pékség. This small bakery had started to built a chain of shops and making good expansion plans.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2009.3-4.55-63
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol 4 No 3-4 (2009); 55-63
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 4 Núm. 3-4 (2009); 55-63
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 4 No 3-4 (2009); 55-63
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 4 szám 3-4 (2009); 55-63
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: