Ugrás a tartalomhoz

A különleges minőségű élelmiszerek vidékfejlesztésben betöltött szerepe

  • Metaadatok
Tartalom: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/32275
Archívum: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Gyűjtemény: Ökonómia és vidékfejlesztés
Cím:
A különleges minőségű élelmiszerek vidékfejlesztésben betöltött szerepe
Létrehozó:
Panyor, Ágota
Kiadó:
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Dátum:
2008-01-01
Tartalmi leírás:
In our work the concept of "special foods" - in a wider sense - is defined as foods not yet widespread in public consumption. They represent special quality, which - in our opinion - may derive from traditions, from geographical properties related to food production or from the organic nature of production. The main characteristics of individual groups of special foods (foods originating from organic production, geographical indications products, traditional and local foods) are reviewed and proposals are made for improving the quality of life and for increasing the population-retaining capacity in rural regions. Special foods represent a higher added value, their production offers a possibility for inhabitants in rural areas to make agricultural production more diverse, to popularize the products of disadvantaged regions and to increase the farmers' income.
Nyelv:
magyar
Típus:
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
10.14232/jtgf.2008.1.25-30
Forrás:
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol 3 No 1 (2008); 25-30
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 3 Núm. 1 (2008); 25-30
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Vol. 3 No 1 (2008); 25-30
Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok; Évf. 3 szám 1 (2008); 25-30
2676-9867
1788-7593
Kapcsolat: