Kereső
Bejelentkezés
Kapcsolat
![]() |
A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban |
Tartalom: | http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/3463/ |
---|---|
Archívum: | Corvinus Kutatások |
Gyűjtemény: |
Status = Published
Subject = Human resource management Subject = Food economy Subject = Industry Subject = Commerce and tourism Type = Article |
Cím: |
A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban
|
Létrehozó: |
Fertő, Imre
|
Kiadó: |
Közgazdasági Szemle Alapítvány
|
Dátum: |
2006-09
|
Téma: |
Human resource management
Industry
Food economy
Commerce and tourism
|
Tartalmi leírás: |
A cikk a magyar élelmiszer-ipari külkereskedelem expanzióját vizsgálja 1995–2003
között és annak következményeit a munkaerő-piaci alkalmazkodásra. A külkereskedelmi
és a foglalkoztatási adatok ökonometriai elemzése azt mutatja, hogy a belföldi
fogyasztás és termelékenység változásának szignifikáns hatása van a foglalkoztatottságban
bekövetkezett változásokra. A piaci koncentrációnak pozitív és szignifikáns,
míg a külföldi működőtőkének nincs hatása a foglalkoztatásra. Eredményeink
nem adnak egyértelmű bizonyítékot a sima alkalmazkodás hipotézisére. Végezetül,
számításainkat csak óvatosan szabad értelmezni, mivel érzékenyek a periódus és a
késleltetés megválasztására.
|
Típus: |
Article
PeerReviewed
|
Formátum: |
application/pdf
|
Azonosító: |
Fertő, Imre (2006) A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban. Közgazdasági Szemle, 53 (9). pp. 799-811.
|
Kapcsolat: |