Ugrás a tartalomhoz

A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban

  • Metaadatok
Tartalom: http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/3463/
Archívum: Corvinus Kutatások
Gyűjtemény: Status = Published
Subject = Human resource management
Subject = Food economy
Subject = Industry
Subject = Commerce and tourism
Type = Article
Cím:
A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban
Létrehozó:
Fertő, Imre
Kiadó:
Közgazdasági Szemle Alapítvány
Dátum:
2006-09
Téma:
Human resource management
Industry
Food economy
Commerce and tourism
Tartalmi leírás:
A cikk a magyar élelmiszer-ipari külkereskedelem expanzióját vizsgálja 1995–2003 között és annak következményeit a munkaerő-piaci alkalmazkodásra. A külkereskedelmi és a foglalkoztatási adatok ökonometriai elemzése azt mutatja, hogy a belföldi fogyasztás és termelékenység változásának szignifikáns hatása van a foglalkoztatottságban bekövetkezett változásokra. A piaci koncentrációnak pozitív és szignifikáns, míg a külföldi működőtőkének nincs hatása a foglalkoztatásra. Eredményeink nem adnak egyértelmű bizonyítékot a sima alkalmazkodás hipotézisére. Végezetül, számításainkat csak óvatosan szabad értelmezni, mivel érzékenyek a periódus és a késleltetés megválasztására.
Típus:
Article
PeerReviewed
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
Fertő, Imre (2006) A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban. Közgazdasági Szemle, 53 (9). pp. 799-811.
Kapcsolat: